Grindsted-Uggerhalne Samråds Kulturudvalg indbyder til spisning og koncert i Grindsteds nye kulturhus bag Grindstedhallen den 1. november. Billetter kan købes ved medlemmer af kulturudvalget (først til mølle) og prisen er 250,- for koncert og koncertmenu. Program: 18.30 – 20.00 Koncertmenu og 20.00 – 22.00 Koncert. Kontakt Ellen Høgh, Tranevej 6, Grindsted, tlf. 6199 2302.
The Raggedy Anns har sine rødder I Aalborg, men henter sin inspiration fra den amerikanske bluegrass country og folk scene. Medlemmerne er fra Skagen, Højene, Skyum, Skive og Aalborg. Aalborg-bandet er efterhånden blevet et af landets mest eftertragtede bands inden for genren med bl.a. job på Tønder og Skagen Festival. Med de to frontfigurer Stine Flyvholm og Katrine Schmidt, fortolkes der både energiske bluegrassnumre og melankolske folk historier. De bakkes op af guitaristerne Anders Duus og Steffen Thomsen, og kontrabassist Mark Kühn.
Hvorfor navnet?
Bandet har navn efter en over 100 år gammel kludedukke fra Indianapolis, som blev gjort populær af en designer, Johnny Gruelle.
Der findes store fanklubber og hele supermarkeder i USA med ting og sager til kludedukkefamilien.
Hvad er Bluegrass?
I 1940’erne var oldtime/country blevet tilpasset tidens populærmusik, og som bolværk mod dette arbejdede Bill Monroe, en sanger og mandolinspiller fra staten Kentucky på at raffinere og viderudvikle spillet på de traditionelle instrumenter og den flerstemmige sang. Countrymusikken havde fjernet sig fra den oprindelige rustikke stil med banjoen og violinen som de dominerende instrumenter, dem der holdt fast ved denne stil optrådte mest som pauseklovne ved countryshows eller som indslag der skulle gøre de konservative tilfreds. Bill Monroe var en af dem, der holdt fast ved den gamle stil, men han var ude på at forny den for at lave et bolværk mod de nymodens strømninger i countrymusikken.
Efter tilnavnet på hans fødestat The Bluegrass State kaldte han sit band The Bluegrass Boys. Sidst i 1940’erne havde han efterhånden udviklet den stil, der kom til at danne skole og som bestod af guitar, violin og banjo fra det klassiske oldtimestringband plus mandolin og kontrabas. Hans sang var influeret af bluesmusikken uden at den mistede kontakten med rødderne i de gamle angelsaksiske folkesange, og mellem hvert vers improvisererede instrumenterne en solo meget inspireret af jazzensimprovisationer. Grundrytmen dannes af kontrabassen og guitarens dybe strenge på 1. og 3. taktslag og guitarens høje strenge og en mandolinakkord på 2. og 4. taktslag, der giver musikken dens særlige hoppende rytme.
Vel mødt til koncert i KBHB Kultur- og Borgerhuset i Hammer Bakker.